EEN BELEVENIS ALS GEEN ANDER

WORKSHOPS TOT AUGUSTUS 2021 NIET MOGELIJK WEGENS VERHUIZING NAAR ENGELAND

In het atelier in de binnenstad van Harderwijk is het mogelijk om in kleine groepjes (maximaal 3 personen) of alleen een sieraad zelf te vervaardigen. Onder het genot van een drankje en wat versnaperingen maak je kennis met het vak goudsmeden en leer je technieken als: gietmodellen maken, gieten, solderen, graveren en het afwerken van sieraden. 

De workshops zijn met maximaal drie personen te volgen. Dit heeft als voordeel dat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht. Het sieraad krijg je mee in een passend doosje en om deze speciale dag nogmaals te beleven kan je tegen een kleine meerprijs een klein fotoboekje opgestuurd krijgen met een documentatie van de dag. 

De workshops zoals beschreven zijn inclusief  gebruik van zilver. Als je een sieraad van goud wilt maken dan komt de goudprijs boven op de kosten van de workshop Als je eigen goud meeneemt zijn de workshops dezelfde prijs als workshops inclusief zilver. Je krijgt geen vermindering in de prijs omdat er meer voorbereidingstijd nodig is bij gebruik van eigen goud, het materiaal moet namelijk eerst omgesmolten worden en vervolgens vervaardigt worden tot draad of plaat. De workshop duurt dan ook langer dan een workshop waarbij er goud of zilver is ingekocht bij de groothandel.

SAMEN TROUWRINGEN/RELATIERINGEN MAKEN
In een dag maken jullie samen met Anniek twee ringen. Wat is er romantischer dan het dragen van een ring dat gemaakt is door je partner? Er zijn verschillende mogelijkheden. Allereerst wordt er een eigen ontwerp gemaakt van de ringen. De ringen kunnen gemaakt worden van zilver of goud in de vorm van draad of plaat. Je leert dan zagen, vijlen, polijsten, solderen en eventueel stenen zetten. De andere mogelijkheid is het modelleren in harde was, waarna vervolgens het wasmodel wordt gegoten in zilver of (eigen) goud. Vervolgens worden de ringen afgewerkt en zijn ze klaar om te dragen. Deze workshop duurt 3 a 4 uur. Het is mogelijk om na 2 uur te pauzeren en te lunchen bij een van de vele restaurantjes in de omgeving. 

Prijs vanaf 275 euro

SAMEN (VRIENDSCHAPS)SIERADEN MAKEN
Waarom zou je je speciale band niet verzegelen met het maken van een persoonlijk sieraad als een hanger of een ring. Moeder en dochters, vriendinnen of goede buren zijn welkom bij deze workshop. Bij deze workshop kun je kiezen uit het sieraad ontwerpen vanuit zilver/goud draad en plaat. Je leert bij deze workshop solderen, vijlen, zagen en polijsten en eventueel stenen zetten. Een andere mogelijkheid is het vervaardigen van een gegoten sieraad. Waarbij je eerst een model maakt in harde was, vervolgens worden deze modellen gegoten en netjes afgewerkt. Deze workshop duurt 2 tot 3 uur.

prijs 1 persoon 150 euro per persoon
prijs 2 personen 100 euro per persoon
prijs 3 personen 75 euro per persoon

HERDENKINGSSIERRAAD MAKEN
Misschien is een dierbaar persoon overleden en wil je een herdenkingssieraad maken. Dit kan alleen maar ook samen met meerdere personen. Voorbeelden zijn assieraden, naamsieraden of het gebruik maken van oud goud/zilver. Deze workshop duurt 3 uur.

prijs 1 persoon 150 euro per persoon
prijs 2 personen 100 euro per persoon
prijs 3 personen 75 euro per persoon

KINDERFEESTJE
Vanaf 6 tot 12 jaar is het mogelijk om in kleine groepjes (maximaal 6 kinderen) een ring te maken. Je leert van pareldraad een ring maken waarop je een plaatje soldeert. Je leert bij deze workshop: ontwerpen, zagen, solderen, graveren en walsen. Ook maak je zelf een sieraden doosje. Je krijgt bij deze workshop versgebakken taart en limonade. Ook krijgt elk kind een foto mee naar huis waar hij/zij aan het solderen/smeden is zodat je bewijs hebt dat je echt helemaal zelf een sieraad hebt gesmeed. Er moet minimaal 1 volwassenen mee als begeleider. 2,5 uur

Prijs workshop per groep €125,-