OVER ANNIEK

GOUDSMID VAN HUIS UIT

ANNIEK SLINGERLAND

Het ambacht goudsmeden zit diep in mij geworteld. Mijn beide ouders waren goudsmid en ook mijn opa en overgroot opa waren van oudsher (sier)smeden. Als kind woonde ik met mijn zus en ouders boven onze goudsmederij/juwelier en was ik veel in het atelier te vinden. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik de opleiding goudsmeden in Schoonhoven ging volgen. Deze heb ik afgerond in 2003 waarop ik de docentenopleiding beeldende kunst op de hogeschool van de kunsten in Utrecht gevolgd heb. Dit omdat ik ook nieuwsgierig was naar het maken van autonome kunst en graag zelf les wilde geven. Ik geef nu dan ook al weer bijna 10 jaar les. Eerst aan volwassenen en jongeren het vak goudsmeden, later in het voortgezet onderwijs tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis.

Het leven kan raar lopen want na 10 jaar in Utrecht gewoond te hebben, woon ik nu weer in het huis waar het allemaal begonnen is, de goudsmederij is nu het woonhuis van mijn eigen gezin. Hier hebben we een eigen atelier gebouwd in de ‘verlovings’kelder zoals mijn vader dat noemde toen zijn zaak nog bestond. 

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, tradities en verhalen uit het verleden. Je ziet nu erg veel ‘wegwerp’ sieraden die enkel en alleen bedoeld zijn als bijpassende modeaccessoires. Voor mij is juist het verhaal, de symboliek en de emotionele waarde van een sieraad de drijfveer om sieraden te maken. 


NIEUWSBRIEF

Mis geen nieuws meer van Anniek! Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws, sieraden en aanbiedingen. Je kan je gratis abonneren.